Ketojenik Diyet Nedir?
Keto diyeti olarak da bilinen ketojenik diyet, yağ yakmak için yağ yeme fikrine dayanan bir sağlık ve kilo verme stratejisidir. Bu makalede, keto diyetinin nasıl çalıştığını ve günlük yaşamda takip etmenin nasıl bir şey olduğunu öğreneceksiniz.
Ketojenik diyet, birçok fayda sağlayan düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyettir. Kilo vermenize ve sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Keto diyetinin belirli kanser türleri için faydaları bile olabilir.
Keto diyetinin, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri kontrolünü iyileştirdiği ve ilaç ihtiyacını azalttığı gösterilmiştir. Ayrıca, kalp hastalığı ve metabolik sendrom, kardiyovasküler hastalık ve kanser gibi obezite ile ilgili diğer kronik hastalıklar için risk faktörlerini düşürmede yardımcı olabilir.
Keto Diyeti ile Kilo Vermek Mümkün mü?
Ketojenik diyet, birçok sağlık yararı sunan düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyettir. Kilo verme aracı olarak veya belirli tıbbi durumları yönetmek için kullanılabilir.
Ketojenik diyetin faydalarından bazıları şunlardır: kilo kaybı, iyileştirilmiş kolesterol seviyeleri ve kalp hastalığı riskinin azalması. yönetmeye yardımcı olabileceğini belirtiyor.
Keto diyetinin bilimsel araştırmaları dışında, bireylerin geri dönüşlerinde de benzer şekilde kilo verme durumlarının olduğu görülmektedir.
Keto’ya Girmenin Dezavantajları Nelerdir?
Keto diyeti, kilo verme aracı olarak kullanılabilen yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı bir diyettir. Keto diyeti, ketojenik diyet olarak da bilinir.
Keto diyetini takip etmenin dezavantajları şunlardır:
– Sisteminizdeki karbonhidrat ve şeker eksikliği nedeniyle daha düşük enerji seviyeleri.
– Sisteminizdeki karbonhidrat ve şeker eksikliği nedeniyle düşük ruh hali.
– Kilo vermek için yemeniz gerekenden daha fazla yağ yediğiniz için kilo alımı.
Ketoz nedir ve faydaları nelerdir?
Ketoz, vücudumuzun glikozdan mahrum kaldığı ve yağ gibi alternatif bir enerji kaynağı bulmaya zorlandığı metabolik bir durumdur. Bu, diyet ve egzersiz dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı olabilir (ve olur).
Ketozis faydalı olabilir çünkü çok miktarda yağ alımı, beyne ve vücuda güç verebilen bir yakıt türü olan ketonların üretimini uyarır. Ketonlar beyne glikozdan daha fazla enerji sağlar.
Ketoz ayrıca antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.
Keto yemekleri nelerdir?
Ketojenik diyet veya kısaca “keto”, Atkins ve düşük karbonhidratlı diyetlerle birçok benzerliği paylaşan düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyettir. Keto yemekleri arasında et ürünleri tavuk, balık, yüksek yağlı fındık, ceviz, yumurta, yağlı kaşar, brokoli, karnabahar bulunmaktadır.
Keto yemekleri genellikle protein ve sağlıklı yağlar bakımından yüksektir. Temel fark, karbonhidratlarda çok düşük olmalarıdır.
Aynı şekilde aralıklı oruç ile kombine edildiğinde kilo verme ihtimali daha fazla olmaktadır. Antrenman yapmak, aralıklık oruç ve ketosis ile bütün metabolizma yağları enerji olarak kullanır ve hızlıca kilo verme işlemi gerçekleşir.