Gyrex 25 Mg Kullananlar Yorumları – (Orjinal Prospektüs)

Gyrex, güçlü etkileri olan bir ilaçtır. Bunun temel sebebinde içerisindeki “Ketiapin” etken maddesinin beyin kimyasallarına olan etkisidir.

Piysada Gyrex’ın 25, 50, 100, 200 hatta 400 mg çıkabilen dozları da bulunmaktadır. Gyrex kullanımı ilacın prospektüsünde göre “bipolar bozukluk” (depresif ve manik dönemler) ve “şizofreni” tedavisinde tek başına veya diğer ilaçlarla birlikte kullanılır. Gyrex, bu etkileriyle birlikte antipsikotik bir ilaç sınıfındadır.

Peki, Gyrex içindeki etken maddeyi(Ketiapin) bu kadar güçlü yapan nedir?

Dilerseniz, Gyrex 25 mg kullananların yorumlarını ve ne gibi etki/zararları olduğuna bir göz atalım isterseniz.

Bu yazı %100 özgün, intihal içermeyen bir yazı olduğu teyit edilir ve hakları saklı tutulur.

Gyrex 25 Mg Kullananlar Yorumları

Gyrex 25 Mg Kullananlar Yorumları
Gyrex kullanırken istenmeyen yan etkilerde doktorunuzu bildirmeniz gerekir

Gyrex, ancak “reçete” ile satılan ve doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gereken bir ilaçtır. Gyrex 25 mg kullananların kişisel yorumlar sözlüklerden ve forumlardan derlenmiştir

Sözlüklerdeki bir kişide “Gyrex ilaç” kullandıktan sonra uykusunun geldiğini gözlemlediği ve rahatma belirtileri gösterdiği ifade ediliyor.

Gyrex ilacı ilk kullandığımda 30 dakika içerisinde etkisini gösterdi. Doktorumla kontrollü gidiyoruz ve şu an 15.güne ulaştım. Biraz “takmaa kafayaa” havası veriyor. Ama şu aralar beyin sisi yaşıyorum yani odaklanma problemleri. İlaçtan olup olmadığını bilmiyorum.

Genel olarak Gyrex ilaç kullananlar uykuya etki ettiğini belirtiyor. Her kadar bazı kişilerin dediğine göre “uykusuzluk” yapsa da, alttaki yorumda şöyle ifade ediliyor:

Uyumadan önce attığımda, 15-20 dakika içinde bana tesir etti. Ve hop, kendimi “uyumuş” halde buldum. Uyandıktan sonra anca kendime gelebildim. Uyuşmuş her yerim, ve nerdeyse 9-10 saat arası uyumuşum.

Doktorumun tavsiyesi ile Gyrex kullandım. Bu kronik uykusuzluk problemini yenebilmek içinde. Normalde bünyeme 5-6 saat uyku yeterken, bu ilaçla 10 saat uyuduğumu farkettim.

Gyrex kullananlarda elbette “sakinlik” belirtileri görenlerde var. Yoruma dikkat

Bende sakinleştirici etkiler yaratan ilaç. Doktoruma bahsettiğim şikayetlerden sonra stilizan ile kullanmaya başladım. ilk gün etkileri beklemediğim kadar iyiydi. Enerji patlaması yaşamıyorum, daha az yoruluyorum mesela şu an, ve hiperaktivite problemime daha hızlı bir çözüm oldu.

Gyrex 25 Mg Yan Etkileri

Gyrex 25 mg kullananlarda gerekli etkilerinin yanı sıra bazı istenmeyen etkilere de olabilir. Bu yan etkilerin tümü ortaya çıkmasa da, ortaya çıkarsa tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyabilirler. Bu yan etkiler, Gyrex 50, 100, 200 ve 400 mg dozlarında daha çok göstermektedir.

Gyrex 25 İlaç prospektüsünde yazılan yan etkiler şu şekildedir:

Yaygın

  1. Titreme
  2. Soğuk terler
  3. Bilinç bulanıklığı, konfüzyon
  4. Yatar veya oturur pozisyondan aniden kalkarken baş dönmesi, baygınlık veya baş dönmesi
  5. Uyku hali veya olağandışı uyuşukluk

Daha az yaygın

  1. Siyah, katranlı tabureler
  2. Bulanık görme
  3. Konuşma kalıplarında ve ritimlerinde değişiklikler
  4. Göğüs ağrısı
  5. Öksürük
  6. Salya akması
  7. Ateş
  8. Gözleri hareket ettirememe
  9. Hareketsiz oturamama

Gyrex kullanırken yan etkilere karşılaştığınızda doktorunuza bildirin. Bu gibi durumları önlemek için gelişigüzel kullanılmaktan kaçınılmalı, doktorun dediği talimatlar dışındaki dozlar kullanılmamalıdır ve doktorla iletişim halinde olunmalıdır.

Gyrex Nasıl Bırakılır?

Antidepresanlar duygu durumu üzerinde etki eden ilaçladır. Bir anda bırakıldığında “çekilme” evresi yaşatıp, negatif semptomlar gösterebilir.

Gyrex bırakımı doktor kontrolünde ortalama olarak iki ile altı haftaya kadar bu sürebilir ve doktorunuz dozunuzun ayarlanmasında size destek olur.

Gyrex bırakma evresindeki yan etkilerden kaçınmak için ikame hapları ve destek ilaçlarını da reçete edebilir.

Not: İlacı bıraktıktan sonra bazı kişilerde baş dönmesi yapabilir.

Gyrex’in orjinal İLAÇ Prospektürüs’da şu ifade dikkat çeker:

GYREX® bellek ve düşünce bozukluğuna yol açan beyin fonksiyon kaybı (demansı)
olan, ileri yaştaki hastalar tarafından kullanılmamalıdır. Bunun nedeni, GYREX®’in
de içinde bulunduğu gruptan olan ilaçların, demansı olan yaşlı hastalarda inme ve
bazı vakalarda ölüm riskini artırabilmesidir.

Kaynak- https://titck.gov.tr/storage/kubKtAttachments/86e1d6e926543.pdf

Gyrex Dozları Nelerdir?

  • Gyrex 50mg: Başlangıç dozlarından olan Gyrex 25mg’ından daha etkili olmakla birlikte doktorunuz Gyrex 25 mg etkisiz kaldığında bunu önerebilir.
  • Gyrex 100mg: Anksiyete ve diğer durumlarda Gyrex 100 mg doktor kontrolde tavsiye edilir. Orta dereceli vakalarda daha etkili olabilir.
  • Gyrex 200mg: Daha ileri anksiyete, uykusuzluk ve ilacın tesir edebileceği alanlarda kullanılır. Eğer daha önce antidepresan geçmişiniz yoksa 200mg dozlarından yan etki alabilme ihtimaliniz daha yüksektir.

Doz artımına oranla etkisi oranı artmakla birlikte yan etki riskide artmaktadır. Gyrex 100 mg ve 200 mg kullananların en büyük belirttiği etkilerden birisi de ağır uyku olmaktadır. Ciddi sağlık problemeniz yoksa, genel olarak Gyrex 25 mg kullanıcıları uyku bölünmelerinin ve kaygının azaldığını belirtmektedir.

Not: Gyrex uyku ilacı değildir. Gyrex uyku hapı olarak reçete edilmez.

Sonuç

Gyrex kullanların yorumları arasında en az yan etkiye sahip kesim Gyrex 25 mg ve Gyrex 50 mg kullananlar gözükmektedir. Bu ilaç, 400mg kadar çıkabilmektedir ve bu durumda ciddi yan etkiler yaratabilmektedir.

Beyin kimyasallarını değiştirebildiğini, uyku üzerine ciddi etkiler yaratabildiğini ve depresyon tedavisinde destek amacıyla kullanılmaktadır.

Ayrıca bağırsak bakterileri, mutluluk hormonları olan “GABA“, “Serotonin” ve “Dopamin” üretiminde rol alır. Beyin kimyasallarını düzeltmek için ilaçlara destek olarak probiyotik açısından zengin beslenmek, stres yönetimi için Meditasyon alışkanlığı geliştirmek ve Nefes egzersizleri (Wim Hof) gibi stratejilerle hayat kalitemizi destekleyebiliriz.

Genel olarak Gyrex 25 mg kullananlar tarafından yapılan yorumlar bu şekildedir. Elbette Gyrex yorumları hiçbir koşulda tavsiye içermemektedir. En doğru yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır.

Diğer makaleler: