Epifiz Bezini Güçlendirmek İçin Yöntemler

Pineal gland yani Epifiz bezi, ruh hali ve beyin gelişimi üzerinde de etkisi vardır. Düşük seviyelerde epifiz bezi aktivitesinin nörodejeneratif hastalık gelişimi ile bağlantılı olabileceği varsayılmıştır.

Epifiz bezi, beynin iki yarım küresi arasında yer alan bezelye büyüklüğünde küçük bir organdır. Beynimizin yarattığı gerçekliğin ötesindeki boyutlara açılan bir kapı görevi görerek daha yüksek bilinç seviyelerine ulaşmada rol oynadığı düşünülmektedir.

Uyumakta güçlük çekiyorsanız veya uyanık olduğunuz saatlerde zihniniz yarışıyor veya sürekli uykusuzluk hissediyorsanız, bunun nedeni epifiz bezinizdeki bir tümör veya hasar olabilir. Epifiz bezinizdeki bir problemler, uykusuzluğa, odaklanma zorluğuna ve çok daha fazlasına neden olabilir.

Güzel haber: Epifiz bezi tümorları çok yaygın değildir.

Epifiz Bezini Güçlendirmek

Ruhsal potansiyellerini tam olarak harekete geçirmek, enerjilerini arttırmak ve epifiz bezinin keşfedilen faydalarını isteyenler için, epifiz bezini işe detoks edip, sağlığını güçlendirmeli.

Epifiz bezi çevresel toksinlere karşı çabucak etkilenir. Toksinler, erkeklerde prostat bölgesinde birikip, kanser gibi problemler yarattığını biliyoruz. Bunun yanında çalışmalar, bir çok insanın, böcek ilacına ve florür gibi çevresel toksinlere maruz kaldığını gösteriyor.

Epifiz bezi, özellikle florür ve böcek ilacı gibi çevresel toksinlerden etkilenir. Bu toksinler, insan vücudunun çeşitli yerlerinde kalsiyum fosfat kristallerinin birikmesi olan epifiz bezinin kireçlenmesine neden olur. Epifiz bezinin kireçlenmesi, epifiz bezinin düzgün çalışamamasıyla eş değerdir.

Birçoğumuz az veya çok kireçlenmiş bir epifiz bezine sahibiz. Alternatif tıpta yoga pratiği, meditasyon, ayahuasca gibi yöntemler kullanarak bu bezin ezoterik yeteneklerinden yararlanmaya çalışırız.

Ruhsal öğretilere göre ise ruhsal yeteneklerimizin potansiyelini kullanmak istiyorsak, pineal gland ( epifiz bezi ) temizleme işlemlerine başlamalıyız.

Epifiz Bezinde Problem Olursa Ne Olur?

Epifiz bezi, beyinde melatonin ve DMT üretimini düzenleyen küçük, koni şeklinde bir nöroendokrin bezdir. Beynin ortasında bulunur ve ruhsal deneyimimizin merkezindedir. Epifiz bezi problemleri, melatonin üretiminde azalma meydana getirir..

Epifiz Bezini Temizlemek için Yöntemler

Epifiz bezini kireçten arındırılmasına yardımcı olacak ve kişisel ve ruhsal uygulama yolculuğunuzda sizi destekleyecek, kimi bilimsel ve kimi gözlemler 8 takviyenin belirli bir sıra olmaksızın bir listesi bulunmaktadır.

Bazı takviyeler, diğerlerine oranla daha etkili olmakla birlikte karışık bir şekilde kullanıp kullanmamak size kalmıştır.

Epifiz bezi, beynin uyku ve uyanıklığı düzenleyen kısmıdır. Antik çağda, beynin iki yarım küresi arasında merkezi bir konumda bulunduğu için “bilgeliğin gözü” olarak biliniyordu.

1- Melatonin

Uyku döngünüzün ne derece olduğunu gözlemlediniz mi? Çoğu durumda, vücudunuz uykuya dalmanıza yardımcı olmak için akşamları melatonin üretir. Vücudun melatonin üretimi, saat 9’da başlar ancak yapay mavi ışıklar, vücudunuz yeterince melatonin üretimini azaltır.

Melatonin sadece uyku değil, aynı zamanda antioksidan özellikleriyle de bilinir. Uykusuzluk ve melatonin eksikliği, vücudun yaşlanma süreci dahil bir çok konuda hasar görmemizi sağlar.

Epifiz bezi, vücudun sirkadiyen ritm dediğimiz, uyku ritmini etkileyen melatonin hormonunu üretiminde destek sağlar. Melatonin, kasları gevşetme ve vücut ısının dengelenmesiyle de ilişkilidir.

İnsanlar genellikle uykusuzluklarını çözmek amacıyla veya ülke dışı seyahat nedeniyle oluşan jet gecikmesinin üstesinden gelmeye yardımcı olmak için melatonin takviyeleri alırlar.

Etik ve sağlık anlamında, eğer melatonin takviyesi almayı düşünüyoruz, ürünün bitki bazlı olduğundan ve hayvanlar üzerinde test edilmediğinden emin olun. Bunun dışında her zaman mümkün olan en düşük dozla (0,2 – 0,5) başlamanız ve melatonin takviyesini üç aydan uzun süre kullanmamanız önerilir.

Melatonin takviyesini daha yüksek dozda almak ilave fayda sağlamaz. Düşük dozlarda epifiz bezini uyarması yeterli olabilir. Bunun yanında, kahve tüketimini azaltmak, gece saat 9’dan sonra mavi ışığa daha az maruz kalmak melatonin için en faydalı yöntemlerden biridir.

Epifiz bezinin birden fazla işlevi vardır, ancak en önemlilerinden biri melatonin hormonu üretmektir. Uyku ritimlerine ve kas gevşemesine yardımcı olmasının yanı sıra vücut ısısını da düzenlemeye yardımcı olur.

Serotonin Optimize Etmek

Melatonin takviyesi kullanmayı düşünmüyorsanız, kısa vadeli serotonin miktarınızı arttıracak besinler tüketebilirsiniz.

Akşam güneş battığında melatonin seviyeleri artar ve insanlar uykulu hissetmeye başlar. Saat 9’dan sonra serotonin hormonun melatonin hormonuna dönüşmesiyle birlikte gerçekleşir.

Melatonin alternatifi olarak 5-HTP, uyku sorunları olan insanlara yardımcı olmak için alınan bir takviyedir. Vücut çinko, magnezyum ve B6 gibi temel mineralleri kullanarak gece 5-HTP’yi melatonine dönüştürür.

Bir araştırmada, 5-HTP ile GABA kullanımın, uykuya dalma süresinde kısalma ve derin uyku uyuma sürecinde artış gözlemlemiştir.

Aynı melatonin gibi, bu takviyeler kısa dönemli uzman kontrolünde kullanılmasını öneriyoruz. Eğer psikiyatri ilaçları kullanıyorsanız, bu takviyeler etkileşime girebilir.

2- İyot

iyot, tiroid hormonu üretimi için gerekli olan temel bir mineraldir ve Türkiye’ye başında olmakla birlikte, dünya da genel olarak insanlarda eksiktir.

İyot açısından zengin beslenen kişilerin tiroid hastalığına ve diğer hastalıklara yakalanma daha düşük olduğunu biliyoruz.

Farkında olsak da olmasakta bir çoğumuz su sisteminde ve diş macunlarında bulunan sodyum florürden etkileniyoruz. Bu durum epifiz bezinin kireçlenmesinde rol oynayabilir. Doğal iyot kaynaklarından olan deniz yosunu veya iyot ağırlıklı besinler, vücuttaki fazla florürün uzaklaştırılmasında etkin yol oynar.

Batı da iyot eksikliği o kadar yaygındır ki, doğu mutfaklarında iyot tüketimi, özellikle Asya’da batıya oranla çok daha yüksektir.

Sonuç olarak İyot, ağır metallerin vücuttan atılması, sodyum florür detoksu ve böylece epifiz bezini desteklenmesi amacıyla gıdalarla alınmalıdır.

3- Vitamin K1 ve K2

K1 vitamini yeşil sebzelerde ve diğer bitkilerde bulunur. K2 vitamini, fermente gıdalarda, eski kaşar peynir, yumurta sarısı ve tereyağı gibi gıdalarda bulunabilen yağda çözünen bir vitamindir. Temel vitaminlerdir, çünkü vücuttaki diğer birçok işlevi yerine getirmenin yanı sıra kemik, diş ve kan hücrelerinin yapılmasına yardımcı olmaları gerekir.

Kireçlenme, kalsiyum mineralinin belirli yerlerde aşırı birikmesi sonucu olmaktadır. Bu mineralin kemikler yerine vücudun yumuşak dokularında birikimi bir dizi ciddi sağlık sorununa ve semptomuna yol açabilir. Buna epifiz bezide dahildir. K2 vitamini, kandaki kalsiyum seviyelerini düzenlemeye ve kalsiyumu kemiklere göndermede yardımcı olur.

K2 ayrıca kemik erimesi problemlerinde destek sağlar.

4- Klorofil İçeren Besinler

Dünya nüfusunun hızla artmasıyla birlikte taze meyve ve sebzelere erişim azalmıştır. Topraksız tarım ve iklim değişikliği nedeniyle birçok alanda gıdaların kalitesi de azaldı. İnsanların bu sorunlarla mücadele etmesinin birkaç yolu vardır, ancak spirulina, klorella, buğday çimi ve mavi-yeşil algler gibi takviyeler klorofil açısından zengin süper, insanlara en azından geniş yelpazede protein, mineral ve vitamin ihtiyacını karşılıyor.

Klorofil, bitki yapraklarına yeşil rengini veren bir pigmenttir. Ispanak, lahana, marul ve buğday otu gibi birçok gıdada bulunur. Klorofil, vücudun güneş ışığını kullanarak karbondioksiti ve suyu oksijene ve besin maddelerine dönüştürmesine yardımcı olur. Spirulina, klorella gibi takviyeler yüksek oranda klorofil içerir.

Bu takviyeler, güçlü detoksifikasyon özelliklerinden dolayı epifiz bezini detoks etmede fayda sağlayabilir.

Sonuç

Epifiz bezi, beyinde, başınızın merkezine yakın bir yerde bulunan küçük bir bezdir. Uyku-uyanıklık döngünüzü kontrol etmeye yardımcı olur ve ayrıca göz sağlığını ve melatoninini üretimine yardımcı olur. Epifiz bezi çoğu zaman üçüncü göz veya ruhsal organ olarak adlandırılır, çünkü ruhunuzla doğrudan bir bağlantısı vardır.

Epifiz bezi kalsifikasyonunun, dünya çapında florür tüketiminden kaynaklanmaktadır. Florid alımımızı azaltarak ve sağlığımıza odaklanarak epifiz bezini koruyabilir.

Florür tüketimini azaltarak ve sağlığımıza odaklanarak, epifiz bezini koruyabiliriz.