Kilo Almak İçin Sipraktin Kullananlar Yorumları

Sipraktin, iştah artışı yapıcı özelliği nedeniyle kilo almak isteyenler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak, sipraktinin kilo aldırıp aldırmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Sipraktin kullanımı sırasında kilo alımına neden olabileceği gösteren bazı yorumlar mevcuttur, ancak buradakiler genellikle kişilerin yorumlarıdır.

Sipraktin kullanımı ile ilgili yorumlar ise kimilerine iştah açıcı etki yaptığını, kimilerine ise fayda etmediğini belirtmektedir. Kilo almak için sipraktin kullananların tecrübelerini paylaşarak diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

Sipraktin Nedir?

Sipraktin, alerji ve kaşıntı gibi sorunların yanı sıra bazı kişilerde iştahsızlık ve kilo alamama gibi sorunlarda da kullanılmaktadır. Kilo almak için sipraktin kullanımının popüler olmasının sebebi, bazı kişilerde iştah artışı sağlamasıdır.

Ancak, sipraktinin kilo aldırıp aldırmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır ve bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

Kilo almak için sipraktin kullananların tecrübelerini paylaşarak diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

Sipraktin etken Maddesi: Siproheptadin HCL (Her 5 ml’de 2 mg etken madde bulunmakta.)  

Sipraktin Şurupla ile Kilo Alabilirmiyim?

Sipraktin şurubu genellikle ebeveynler tarafından çocuklarının kilo alması için kullanılmaktadır. Ancak, bu ürünün kilo aldırması etkisiyle çıkartılmamıştır.

Ama Sipraktin şurubunun kullanımı sırasında kişide iştah artışı görülebilir, bu nedenle beslenme uzmanları yemek yeme problemi olan kişilere tavsiye edebilirler.

Ancak, sipraktin şurubu ya da benzer isimle satılan diğer şuruplar, kilo aldırmaz, sadece iştahı açar.

Bu da kişinin daha fazla yemek yemesi ve buna bağlı olarak kilo almasına neden olabilir. İştah artışı, sipraktin şurubunun yan etkisi olarak da raporlanmaktadır.

Sipraktin Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sipraktin şurubu, bazı kişilerde iştah artışı yaratarak kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle, tansiyon ve diyabet gibi sağlık sorunları olan yaşlılar tarafından kullanılması önerilmemektedir. Kilo alımı, bu tür sağlık sorunlarının riskini artırabilir.

Sipraktin şurup, belli yaş aralıklarında şu şekilde kullanılır:

  • 2-6 yaş aralığında günde 3 defa 2 mg ölçek şeklinde
  • 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için günde 3 defa 4 mg ölçek şeklinde

Bu dozlarda kullanılabilen sipraktin şurup, nadir durumlarda 14 yaş üzerinde de verilebilir. 14 yaş için günlük verilen doz 32 mg’dır ve bu doz miktarı aşılmamalıdır.

Sipraktin Şurup Muadili (Eşdeğeri)

  • PRAKTEN şurup
  • Avil şurup
  • Prakten şurup
  • Polivit şurup

Kilo Almak İçin Sipraktin Kullananların Yorumları

Kilo Almak İçin Sipraktin Kullananlar Yorumları
Sipratin kilo almak için reçete edilen bir ilaç değildir, ancak bazı kullanıcıların yorumlarına göre iştah artışı sağlayabilir. Sipratin hakkında daha fazla bilgi edinmek için doktorunuza danışabilirsiniz.

Kilo almak için Sipratin kullananlar şu şekilde belirtmiştir:

Sipraktin şurubu, doktorun ısrarına rağmen yan etkilerini göze alarak kullanılmıştır. Uyku verici özelliği doğrudur ancak benim için en önemli olan iştah açma özelliği beklentilerimi karşılamamıştır. Ayrıca bu ilacı kullanırken yan etkilerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Sipratin bilinçsizce kendi başına kullanılmaması gereken bir ilaçtır. Sipratin kullanımında ortaya çıkan en büyük yan etki ise uyku halidir.

Çocukluğumda alerjiye karşı kullandığım bir şurup. Norodermatitlerle kaplı cildim için iyileşmeyi umuyorum. Fakat antihistaminiklerin en iyi yan etkisi olan uyku hali bende olmadı ve aynı şekilde iştahımda artış olmadı.

İştah artışı gören Sipratin şurubu kullananlarda mevcuttur.

Bu ilaç iştah açıcı olarak önerilebilir. İçildikten yaklaşık yarım saat sonra midenizdeki doyma hissini ortadan kaldıracak ve sürekli yemek yemek isteyeceksiniz. İlginç bir şekilde, bu ilaç doyma hissini yok eder ve düzenli olarak kullanıldığında kilo almanıza yardımcı olabilir.

Bu etkiler herkeste görülmez. Eğer sipratin sizde aşırı iştah artışı sağlıyorsa, doktorunuza veya eczacınıza bildirmeniz gerekir.

Bunun dışında Sipratin kullanımında ciddi uyku hali gibi yan etkiler görenlerde mevcut.

Sipratin de yan etkiler görülüyor. İştah artışı bir yan etki. Mide adeta boş gibi oluyor. Ayrıca sonrasında bir uyku hali de geliyor. Ben kesintisiz 10 saat uyuşumdur. Sipratin kullanıp kilo almayı bilmiyorum ama, uyuttuğu kesin.

Bugün eczaneden aldığım iştah açıcı yan etkisi olan şurup. Ben ilacın prospektüsü okuduğumda aslında bu şurup, alerjiden kaynaklanan kaşıntıları gidermek için kullanılıyor. Ancak yan etkisi olarak kilo alımına neden olabileceği söyleniyor. Deneyelim bakalım, denemediğimiz bir şey kalmadı ne de olsa.

Bu şurup sayesinde 2 ay içinde 5 kilo aldım. Bende bu şurup iştah artışını tetikledi. Açlık hissi belli oluyor. Ayrıca serotonin ve beyin kimyasallarına etki ettiği için duygu durumu da etkiler.

Görüldüğü gibi bu şurubu kullanıp iştah artışı yaşayanlarda mevcut, tam tersi de.

Sipraktin iştah artışı yapar mı?

Sinir sistemine ve beyin reseptörlerine etki eden bir etken madde içeren bu şurup, iştah üzerinde etkisi bilinen serotonin reseptörü sonucu bazı kişilerde yan etki olarak iştah artışı yaratabilir. Bu durum, daha çok kalori almayı beraberinde getirir.

Sonuç

Kilo almak için Sipratin kullanımı uzun vadeli bir çözüm değildir ve kilo almak için ilaç kullanmak hiçbir zaman en iyi seçenek değildir. Öncelikle doğal yöntemlerle kilo almayı deneyin. Bunlar arasında dengeli ve düzenli bir beslenme alışkanlığı, egzersiz yapma ve stresi azaltma gibi önlemler bulunmaktadır.

Eğer bu yöntemler işe yaramazsa, doktorunuza danışarak kilo alımı için gerekli olan ilaçları alabilirsiniz. Ancak unutmayın, bu tür ilaçları kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Sipratin hakkında yazılanlar, Sipratin’ın resmi ilaç prospektüsünden alıntılanmış yazılardır. Aynı şekilde, Sipratin kullanıcı yorumları da sözlüklerden ve forumlarda başka kullanıcıların görüşlerinden derlenmiştir. Bu yazıda yer alan bilgiler öneri niteliğinde değildir.

Diğer makaleler: